bodaczow v4.5
Start Forum

Reklama

Reklama
Reklama

Klemensow.pl
domena do wynajęcia wraz z powierzchnią na stronę internetową i pocztę elektroniczną!

Komunikat

Poszukujemy redaktorów

Zapraszamy do współpracy! Wiek nie gra roli, ważne jest abyś miał / a ochotę współtworzyć witrynę naszej malowniczej miejscowości. Wszelkich instrukcji w prowadzeniu strony, typu: dodawanie artykułów, zdjęć, ogłoszeń, itp. udzieli administrator.

Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail, który znajdziecie w dziale Redakcja .

Forum Bodaczow.pl
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Miasto Bodaczów
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Miasto Bodaczów
Gal Anonim
Moderator
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Miasto Bodaczów 2 lat(a), 6 mies. temu  

(podkreślenie własne)
Komuś coś się pokiełbasiło, Bodaczów miastem nie jest i nie był.

Zaloguj się Zaloguj się

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
shatzi
Młodzik
graphgraph
Odpowiedź:Miasto Bodaczów 2 lat(a), 6 mies. temu  
Wydaje mi się ze słowa: "..zasłużonemu dla miasta" tycza sie miasta Zamościa..wywnioskowałam po witrynie a Bodaczów miałby być jedynie miejscem, gdzie miałby powstać rzekomy pomnik Takie jest moje zdanie

Zaloguj się Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
admin
Admin
graphgraph
shatzi napisał:
Wydaje mi się ze słowa: "..zasłużonemu dla miasta" tycza sie miasta Zamościa..wywnioskowałam po witrynie a Bodaczów miałby być jedynie miejscem, gdzie miałby powstać rzekomy pomnik Takie jest moje zdanie
No ale Tokarzewski urodził się w Bodaczowie także... ciężko stwierdzić, co autor artykułu miał na myśli pisząc ten tytuł.

Zaloguj się Zaloguj się

Gal Anonim
Moderator
graph
Pamiętajmy że Bodaczów nie jest miastem, w tym kontekście "Zasłużony dla miasta" brzmi groteskowo. Lepsze było by chociażby: "Zasłużony dla miejscowości". Przy okazji powinniśmy wykazać jakieś zasługi Tokarzewskiego dla Bodaczowa; przynajmniej ja ich nie widzę. Teoretycznie można byłoby powiedzieć że jego postać, człowieka który walczył o wolność kraju mogłaby promować Bodaczów, jednak jest to wątpliwe, zwłaszcza przy poziomie wiedzy historycznej polaków.
Moje wątpliwości budzi także sama planowana lokalizacja. Według mnie byłoby to zbyt daleko od głównej trasy. Warto zwrócić uwagę na to że w czasie gdy planowano budowę nikomu nie śniło się o asfalcie obok kościoła.
PS. Przy najbliższej okazji gdy będę w bibliotece postaram się wypożyczyć wspomnienia Tokarzewskiego, jeśli znajdę coś interesującego to opiszę to na głównej stronie.

Zaloguj się Zaloguj się

Do góry
© 2008 - 2012 Bodaczow.pl - wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie Pomelo Studio